טורטס מניטובה
אורלי פלאי ברונשטיין
קרקר ספרדי מתקתק, העונה לשם: Tortas de Aceite - נמכר באריזות במכולת ומתהדר בשלל תיבולים. אמנם במתכון המקורי משתמשים בשמרים, אבל אחרי כמה ניסיונות הבנתי שגם אבקת אפייה נותנת יופי של תוצאה, דקיקה ופריכה.
שימו לב: לגרסה מלוחה אפשר לוותר על הסוכר (בבצק ובציפוי) ולפזר במקומו עשבי תיבול ומלח גס.
רכיבים (ל-60 טורטס):
500 גרם (כ-½3 כוסות) קמח מניטובה
50 גרם (4 כפות) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
קליפה מתפוז אחד, מגוררת
240 מ״ל/ גרם (1 כוס) מים
60 מ״ל (¼ כוס) שמן זית
לציפוי:
שמן זית
סוכר ו/או שומשום (לגרסה המתוקה)
מלח גס ועשבי תיבול (לגרסה המלוחה, ללא סוכר גם בבצק)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח מניטובה, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקליפת תפוז.
2. מוסיפים מים ושמן ולשים בעזרת הידיים, 2-3 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מכסים ומשהים שעה. המנוחה הזאת חשובה, כדי שהבצק יתמסר לרידוד.
3. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל של כ-15 גרם כל אחת, מכדררים ומרדדים כל כדור לעלה דק ככל הניתן (אפשר לרדד בין שני ניירות אפייה).
4. מחממים תנור ל-210 מעלות, חום עליון תחתון בלי טורבו.
5. מניחים את עלעלי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים את הציפוי הרצוי:
לגרסה המתוקה: סוכר ו/או שומשום.
לגרסה המלוחה (ללא סוכר במתכון): מלח ועשבי תיבול.
6. רגע לפני שמכניסים לתנור מדקקים ומותחים שוב את עלעלי הבצק כדי שיתקבלו טורטס דקים.
7. אופים כ-8 דקות עד להזהבה. שימו לב, תישארו בסביבה ואל תתנו לטורטס להשחים יותר מדי, הם יתקבלו מרירים.
8. מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.