אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

טורטס מניטובה

אורלי פלאי ברונשטיין

קרקר ספרדי מתקתק, העונה לשם: Tortas de Aceite - נמכר באריזות במכולת ומתהדר בשלל תיבולים. אמנם במתכון המקורי משתמשים בשמרים, אבל אחרי כמה ניסיונות הבנתי שגם אבקת אפייה נותנת יופי של תוצאה, דקיקה ופריכה.

שימו לב: לגרסה מלוחה אפשר לוותר על הסוכר (בבצק ובציפוי) ולפזר במקומו עשבי תיבול ומלח גס.

 

רכיבים (ל-60 טורטס):

500 גרם (כ-½3 כוסות) קמח מניטובה

50 גרם (4 כפות) סוכר 

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

קליפה מתפוז אחד, מגוררת

240 מ״ל/ גרם (1 כוס) מים

60 מ״ל (¼ כוס) שמן זית

 

לציפוי:

שמן זית

סוכר ו/או שומשום (לגרסה המתוקה)

מלח גס ועשבי תיבול (לגרסה המלוחה, ללא סוכר גם בבצק)

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה קמח מניטובה, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקליפת תפוז.

2. מוסיפים מים ושמן ולשים בעזרת הידיים, 2-3 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מכסים ומשהים שעה. המנוחה הזאת חשובה, כדי שהבצק יתמסר לרידוד.

3. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל של כ-15 גרם כל אחת, מכדררים ומרדדים כל כדור לעלה דק ככל הניתן (אפשר לרדד בין שני ניירות אפייה).

4. מחממים תנור ל-210 מעלות, חום עליון תחתון בלי טורבו.

5. מניחים את עלעלי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים את הציפוי הרצוי:

לגרסה המתוקה: סוכר ו/או שומשום.

לגרסה המלוחה (ללא סוכר במתכון): מלח ועשבי תיבול. 

6. רגע לפני שמכניסים לתנור מדקקים ומותחים שוב את עלעלי הבצק כדי שיתקבלו טורטס דקים.

7. אופים כ-8 דקות עד להזהבה. שימו לב, תישארו בסביבה ואל תתנו לטורטס להשחים יותר מדי, הם יתקבלו מרירים.

8. מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.

מק"ט: OPC1121
0