אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

מאפה שמרים במילוי קינמון ואגוזי מלך

אורלי חרמש

רכיבים:

 

בצק:

490 גרם קמח לבן בהיר-שטיבל 405

8 גרם שמרים יבשים

40 גרם סוכר לבן

80 מ"ל מים פושרים

120 מ"ל חלב פושר

100 גרם חמאה רכה מאוד

גרידה מתפוז אחד

5 מ"ל תמצית ווניל

1 ביצה L

3 גרם מלח

 

מלית:

50 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם סוכר לבן

10 גרם קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

 

הברשה:

1 ביצה טרופה 

 

סירופ:

100 גרם סוכר לבן

120 מ"ל מים פושרים

 

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר לערבב יחד שמרים, סוכר ומים. להניח להמסה כ-5 דקות.

להוסיף את יתר רכיבי הבצק ובעזרת וו לישה ללוש במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שנוצר בצק חלק ואחיד.

לכסות את הקערה בנייליון או מגבת ולהתפיח כשעה וחצי או במשך הלילה במקרר, עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

הכנת הסירופ:

להניח את הסוכר והמים בסיר ולהביא לרתיחה.

להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ-5-7 דקות, עד שהסירופ מסמיך ולצנן לטמפ' החדר.

להעביר את הבצק למשטח עבודה ולחלק  ל-2 חלקים שווים בגודלם.

לרדד כל חלק לריבוע בגודל של כ-30*30 ס"מ.

להבריש את ריבועי הבצק בחמאה הרכה. 

לערבב יחד את הסוכר והקינמון ולפזר על חצי משטחו של כל ריבוע.

לפזר את אגוזי המלך הקצוצים מעל כל ריבוע.

לקפל את ריבועי הבצק לשניים.

בעזרת מערוך לרדד את המלבנים שהתקבלו , על מנת להטמיע את המלית בבצק ולשטחם מעט.

בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה וחלקה לפרוס את המלבן לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ כל אחת.

לפתל ולסובב כל רצועה לצורת בורג.

לגלגל לספירלה ולהכניס את הקצה שנותר אל מתחת לצורה שנוצרה. 

להניח את הבצק על 2 תבניות תנור מכוסות בנייר אפייה, לכסות בניילון או מגבת בד ולהתפיח כשעה.

לחמם תנור לחום עליון תחתון ב-180 מעלות.

להבריש את הבצק שתפח בביצה טרופה.

לאפות כל תבנית במשך כ-25 דקות, או עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום.

להבריש את המאפים בסירופ מייד עם צאתם מהתנור. 

ניתן לשמור בקופסה אטומה לאחר צינון לטמפרטורת החדר.

ניתן להקפיא את המאפים המוכנים לתקופה של כשלושה שבועות.

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 00
0