אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחם מקמח תירס

רכיבים:

2-3 כיכרות עגולים

 

9 גרם שמרים יבשים

13 גרם סוכר לבן

375 מ"ל מים פושרים

210 גרם קמח תירס מלא שטיבל

350 גרם קמח לחם שטיבל 2

11 גרם מלח דק

30 גרם שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר לערבב שמרים, מים וסוכר ולהניח בצד לכמה דקות עד שהשמרים נמסים מעט.

להוסיף לקערה קמח תירס וקמח לחם, ובעזרת וו לישה לערבל כדקה במהירות בינונית. להוסיף מלח ושמן זית ולהמשיך לערבל כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך, חלק ולא דביק.

לכסות את קערת המיקסר בניילון נצמד ולהתפיח שעתיים (או לילה במקרר) עד שהבצק תפח והכפיל את נפחו.

להניח נייר אפייה בתבנית תנור.

להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט. לחלק את הבצק לשניים או שלושה חלקים שווים בהתאם לגודל הכיכר הרצוי. לעצב כל חלק לכדור, לקמח אותו מעט ולהניח בתבנית.

לכסות את התבנית במגבת מטבח חלקה ונקייה ולהניח במקום חמים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים עד שהכיכרות תפחו.

לחמם תנור ל-190 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו.

להכניס את התבנית לאפייה למשך 30-35 דקות, עד שהכיכרות תפוחות וזהובות.

בסיום האפייה להניח את הלחמים על רשת עד לצינון מלא, לפני שפורסים.

 

הערות:

  • ניתן לפרוס את הכיכרות האפויות ולהקפיא.
  • חשוב להקפיד על זמני התפחה כפי שרשום במתכון.
  • ניתן לגוון ולהוסיף לבצק תוספות שונות בזמן הלישה, למשל עשבי תיבול, קוביות גבינה חריפה, בצל מטוגן וכד'.

 

סוגי קמח: קמח לחם- שטיבל 2, קמח תירס
מק"ט: 55
0
0.3773263