אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחם מקמח תירס

רכיבים (עבור 2-3 כיכרות עגולים):

350 גרם (½2 כוסות) קמח לחם [שטיבל 2]

210 גרם (¾1 כוסות) קמח תירס מלא שטיבל

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

375 גרם (½1 כוסות + 1 כף) מים פושרים

12 גרם (1 כף) סוכר לבן

10 גרם (½ כף) מלח דק

30 גרם (½2 כפות) שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את השמרים עם מים וסוכר בקערת המיקסר ומניחים בצד לכמה דקות עד שהשמרים נמסים.

2. מוסיפים לקערה קמח לחם וקמח תירס ומערבלים עם וו לישה כדקה במהירות בינונית. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבלים כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך, חלק ולא דביק.

3. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת חדר (או לילה במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים  לשניים או שלושה חלקים שווים בהתאם לגודל הכיכר הרצוי. מעצבים כל חלק לכדור, מקמחים אותו מעט ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מכסים את התבנית במגבת מטבח חלקה ונקייה ומתפיחים במקום חמים שעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.

5. מחממים תנור ל-190 מעלות, חום עליון תחתון, בלי טורבו.

6. אופים 30-35 דקות, עד שהלחמים תפוחים וזהובים. מצננים על רשת עד לצינון מלא. 

 

הערות:

ניתן לגוון ולהוסיף לבצק תוספות שונות בזמן הלישה, כמו עשבי תיבול, קוביות גבינה חריפה או בצל מטוגן.

 

סוגי קמח: קמח לחם- שטיבל 2, קמח תירס
מק"ט: 55
0