אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

סמור'ז

אורלי חרמש

בצק עוגיות, שוקולד צ'יפס, מרשמלו בבצק וקצת מעל, אפייה קצרה וקיבלתם ריבועים מושחתים וטעימים. אפשר להוסיף אגוזי מלך או פקאן וניתן גם להכין כעוגיות. כך או כך המתכון הזה יהפוך לאחד האהובים עליכם. לא צריך מדורה כדי להכין סמור'ז, אך הם בהחלט מתאימים לל"ג בעומר.

 

16 ריבועים בתבנית 20/20 ס"מ:

210 גרם (½1) כוסות קמח עוגיות [שטיבל 4]

100 גרם חמאה רכה

65 גרם (⅓ כוס פחות כף) סוכר חום כהה

60 גרם (⅓ כוס) סוכר לבן 

¼ כפית מלח דק

1 ביצה (בגודל M) בטמפרטורת החדר

¼ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

35 גרם (1 כוס) מיני מרשמלו או מרשמלו רגיל קצוץ גס

65 גרם (⅓ כוס) שבבי שוקולד או שוקולד קצוץ 

לפיזור מעל, עוד מעט שבבי שוקולד ומרשמלו, לא חובה.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו.

מברישים חמאה מומסת בתבנית 20/20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.

מעבדים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ומלח במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כחמש דקות, עד שנוצרת מסה אחידה ותפוחה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד כ-3 דקות נוספות. מנקים את שולי הקערה עם מרית אם יש צורך.

בקערה נפרדת מערבבים קמח עוגיות, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את המרשמלו והשוקולד ומערבלים עד להטמעה.

מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים.

אופים כ-20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מיני מרשמלו ושבבי שוקולד מעל ולוחצים מעט פנימה. מחזירים לתנור ואופים כ-5 דקות נוספות, עד שהמרשמלו רך אבל עדיין לבן.

ניתן לחמם מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה.

מק"ט: OHS0522
0