אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

שטרודל תפוחים וינאי

רכיבים:

 

מלית:

12 תפוחי גראני סמית חמוצים, מקולפים וחתוכים לקוביות של ס"מ

100 גר' צימוקים לבנים (אפשר להחליף חצי מהכמות בצימוקים שחורים)

50 גר' חמאה

1 כף סוכר גדושה

תכולת 1 מקל וניל או זרזיף תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל

מיץ מחצי לימון

 

בצק:

250 גר' קמח לבן

125 גר' מים פושרים

30 גר' שמן זית

קורט מלח (5 גרם)

 

גלגול:

100 גר' שאריות פירורי עוגה או ביסקוויט דק ושבור

100 גר' חמאה מומסת

קינמון, גרידת לימון, סוכר דמררה, אגוזי פקאן קלויים (הכמות היא לפי טעמכם)

 

אופן ההכנה:

 

להכין את המלית - לחמם חמאה במחבת עד להמסה.

להוסיף את התפוחים והצימוקים, וניל או סוכר וניל והסוכר ולבשל על להבה גבוהה כ-10 דקות.

לערבב כל 2 דקות עד שהתפוחים מתרככים - אך עדיין בשרניים. להוסיף את מיץ הלימון, לערבב קלות, להוריד מהאש ומסננים מייד. לאחר הסינון להעביר למקרר.

להכין את הבצק - לערבב במיקסר את כל המרכיבים במהירות איטית בוו לישה, עד להיווצרות בצק חלק ואחיד (כ-3 דקות). להוציא את כדור הבצק מהמיקסר, למרוח במעט שמן, לעטוף בניילון נצמד ולתת לו לנוח בטמפרטורת החדר לשעה לפחות.

"פתיחת" הבצק - להתחיל במערוך ולהמשיך ביד: לקמח קלות את משטח העבודה ואת כדור הבצק ולהתחיל לרדד במערוך ליצירת ריבוע בצק. כל כמה רידודים להרים מעט את הבצק ממשטח העבודה, לקמח קלות שוב את המשטח והשולחן למניעת הידבקות, ולהמשיך לרדד.

אחרי יצירת ריבוע בצק דק, להמשיך בפתיחת הבצק בעזרת הידיים: ראשית, לפרוש על משטח העבודה סדין בד (גם סינר יוכל לעזור) ולקמח אותו קלות. סדין זה יהיה המשטח שעליו נפרוש את בצק השטרודל הדקיק לאחר הרידוד הידני, ובאמצעותו נגלגל את השטרודל. אך עוד חזון למועד.

כעת לקמח קלות את הבצק שרודד במערוך, להעביר את הבצק לגב היד שלנו – ולהעביר מיד ליד (רק על גב היד שלנו – כפות הידיים והאצבעות עלולות לקרוע את הבצק).

לאחר שהבצק הגיע לעובי הרצוי (דק-דק) לפרוש אותו בזהירות על הסדין המקומח שהוכן מראש, לחתוך שוליים "בשרניים" מיותרים וליצור מרובע של בצק דקיק. במברשת רכה למרוח את כל פני הבצק בחמאה המומסת. לפזר בנדיבות פירורי עוגה או ביסקוויט טחון על שליש הבצק התחתון.

לסדר את מלית התפוחים והצימוקים על פירורי העוגה: לערום "גליל" עבה לאורך צלע היריעה התחתונה ולהשאיר שוליים באורך 4 ס"מ בתחתית. להדק היטב את המלית. לפזר על ערמת התפוחים אגוזי מלך קלויים וקצוצים, סוכר דמררה, קינמון וגרידת לימון מלימון שלם.

גלגול השטרודל - אם התנסיתם בגלגול סושי, דעו שהתהליך מאוד דומה:: יש להיעזר בסדין להרמת שולי הבצק ולהנחתם על המלית המהודקת. להמשיך ולהרים את הסדין כך עד שמשלימים עטיפה מלאה של מלית התפוחים המהודקת בבצק השטרודל.

 

כעת כל שנותר הוא למתוח קלות את השטרודל על גבי הסדין ולהמשיך לגלגל באמצעות הרמת הסדין: לאחר השלמת כל גלגול למתוח שוב קלות את השטרודל ולגלגל שוב בעזרת הסדין. לאחר כחמישה גלגולים - השטרודל מוכן: להרים בעדינות את הרולדה בשתי ידיים ולהניח על תבנית מרופדת נייר אפייה. להבריש שוב את כל הרולדה בחמאה מומסת לכל אורכה.

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו ולאפות כ-20 דקות, עד להשחמת השטרודל ולקבלת גוון חום-אדמדם.

להוציא את השטרודל מהתנור, לצנן מעט, לבזוק אבקת סוכר, לפרוס ולהגיש עם כדור גלידת וניל.

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 060
0