אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פוקצ'ה של מאסטרים

רכיבים: (ל-4 פוקאצ'ות)

 

1 ק''ג קמח 440 

770 גרם מים קרים

25 גרם מלח

25 גרם סוכר

12 גרם שמרים יבשים

30 גרם שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר להניח את הקמח והמים ובעזרת וו גיטרה לערבב במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הומוגני למשך שתי דקות.

לכסות את קערת המיקסר במגבת או שקית ניילון למשך כ-40 דקות. (מומלץ לשמור במקרר).

להחליף לוו לישה. להוסיף את כל יתר החומרים פרט לשמן הזית לקערת המיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה למשך כ-2 דקות עד להטמעת כל הרכיבים בבצק.

להעלות את מהירות המיקסר למהירות גבוהה עד אשר הבצק נאסף סביב וו הלישה, מתנתק מקערת המיקסר ובעל מרקם חלק ומבריק.

להנמיך חזרה את מהירות המיקסר, לזלף את שמן הזית לאט עד להטמעה מלאה בבצק (בתום הוספת שמן הזית, אם הבצק "מתפרק" לנו מעט ומתקשה להיאסף מחדש, ניתן להגביר את מהירות המיקסר פעם נוספת למשך כדקה עד לקבלת בצק הומוגני, מבריק וחלק פעם נוספת).

לכסות בניילון/מגבת את קערת המיקסר למשך כשעה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

בעזרת קלף פלסטיק יש להעביר את הבצק שתפח בקערה למשטח עבודה מקומח קלות, לפזר עליו מעט קמח ולהוציא את האוויר על ידי טפיחות על גבי הבצק.

לחלק ל-8 חלקים שווים במשקל 230 גרם כל יחידה ולגלגל לכדי צורת גליל עבה. להניח את 8 הגלילים על גבי משטח מקומח ולכסות בניילון להתפחה שניה למשך כשעה.

לחמם תנור לטמפרטורה המקסימלית במשך כשעה עם אבן שמוט הממוקמת בשליש התחתון של תנור האפיה.

להעביר את התנור למצב גריל עליון / גריל + חימום תחתון.

 

להעביר כל גליל בצק מותפח בעזרת ידיים משומנות, להאריכו ולהניח על גבי נייר אפיה בתבנית (עד 4 פוקאצ'ות לתבנית!).

בעזרת אצבעות משומנות לנקב היטב את הבצק המוארך (כ10-12 לחיצות לאורך כל פוקאצ'ה).

להכניס את תבנית האפיה לתנור החם על גבי אבן השמוט למשך כ-8 דקות.

בעת ההוצאה מהתנור לזלף שמן זית מעל הפוקצ’ה.

 

בתיאבון!

 

 

 

סוגי קמח: קמח פיצה - שטיבל 440
מק"ט: 037
0