אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגת פיסטוק פטל

אורלי חרמש

רכיבים (לתבנית אינגליש במידות 27*11 ס"מ):

לעוגה:

¾1 כוסות [245 גרם] קמח שטיבל לבן בהיר 405

½ כף אבקת אפייה

120 גרם חמאה רכה מאוד

כוס [65 גרם] שמן צמחי

1 כוס [200 גרם] סוכר לבן

¼ כפית מלח דק

1 כפית מחית וניל

4 ביצים (L)

½ גביע [100 גרם] שמנת חמוצה 15% שומן

½ כוס [50 גרם] פיסטוק טחון דק

½ כוס [120 גרם] פטל (טרי או קפוא) טחון למחית

 

לעיטור:

2 כפות פטל טרי או קפוא

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו. משמנים תבנית אינגליש ומרפדים בנייר אפייה בתחתית.

2. מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה בקערה.

3. מערבלים חמאה, שמן, סוכר, מלח ומחית וניל במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מידי פעם יש לנקות את שולי הקערה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים עד להטמעה.

4. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת הקמח לבלילה, מערבלים רק עד שהקמח נטמע והבלילה אחידה.

5. מעבירים חצי מהבלילה לקערה נפרדת. לקערה אחת מוסיפים פיסטוק טחון ומערבבים היטב עד לפיזור אחיד. לקערה שניה מוסיפים את מחית הפטל ומערבבים היטב.

6. יוצקים את הבלילות לסירוגין (כף או שתיים מכל בלילה) עד ל-3/4 גובה מתבנית האפייה יוצרים דוגמת שיש בעזרת בעזרת שיפוד או סכין, מלמטה למעלה בתנועות סיבוביות וקצרות ומפזרים מעל את הפטל.

7. אופים את העוגה 45-50 דקות, עד שהיא יציבה למגע וקיסם שנועצים בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

8. מצננים את העוגה לטמפרטורת חדר ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

מק"ט: OCA10821
0