אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגת בריוש שוקולד רומנית – "קוזונאכ"

אלכס ברמן, קונדיטור ומורה בביה"ס "דנון" למקצועות הקולינריה

רכיבים:

2 תבניות

 

בצק:

500 גרם קמח חלה - שטיבל 18

160 גרם חלב

140 גרם ביצים

25 גרם דבש

10 גרם מלח

75 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים \ 25 גרם שמרים טריים

150 גרם חמאה

 

תוספת אופציונלית לבצק:

100 גרם מחמצת נוזלית (לא חובה)

 

תוספות לבריוש:

80 גרם שוקולד מריר קצוץ

65 גרם לוז קצוץ/אגוז אחר

 

מלית קקאו ואגוזים:

220 גרם שקד טחון

165 גרם סוכר

25 גרם אבקת קקאו

150 גרם חלבון

 

אופן ההכנה:

 

במיקסר עם וו לישה ללוש את הקמח, החלב, הביצים, הדבש, המלח (והמחמצת, אם מוסיפים) במשך 10 דקות על מהירות נמוכה.

להוסיף את הסוכר בהדרגתיות, ללוש כשש דקות נוספות במהירות איטית.

להוסיף את השמרים ולהמשיך ללוש. ברגע שהבצק מתחיל לקבל מרקם חלק ולהיאסף סביב וו הלישה מוסיפים את החמאה עד להטמעה מלאה.

להעלות את המיקסר למהירות בינונית. ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מקערת המיקסר.

להוסיף את תוספת השוקולד הקצוץ ואגוז הלוז במהירות איטית עד להטמעה.

להתפיח בקופסה סגורה מקומחת קלות כ45 דקות.

להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לקפל את הבצק ולהחזיר לתפיחה בקופסה למשך 45 דקות נוספות (סה"כ כשעה וחצי תפיחה).

לחתוך ולשקול את כל הבצק ל-4 כדורים של כ-300 גרם כל אחד, לכדרר ולהניח למנוחה של כרבע שעה.

 

הכנת המלית:

יש לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה

 

מילוי וקליעת עוגת השמרים:

לרדד כל כדור למלבן של 25 על  15. למרוח על כל מלבן 125 גרם מלית ומגלגלים לרצועה דמויית נחש. 

על הפעולה הזו יש לחזור בכל אחד מארבעת הכדורים.

(כל כדור מרודד למלבן וכל מלבן מגולגל לרצועה עם מלית. כל עוגה מורכבת משתי צמות)

לקחת 2 רצועות בצק ממולאות וללפף אותן זו בזו לצורת בורג.

להניח בתבנית אפיה מאורכת (25 ס"מ על 10 ס"מ) מרופדת בנייר אפיה להתפיח בחוץ במקום חמים (25-27 מעלות. להיזהר לא לעבור את ה30 מעלות!)

להתפיח כשעה וחצי

לחמם תנור ל 150 מעלות. למרוח בביצה טרופה עם קורט מלח ולאפות במשך 50 דקות.

סוגי קמח: קמח חלה- שטיבל 18
מק"ט: 021
0