גריסיני פיקנטי
רכיבים:
1 ק"ג קמח לחם - שטיבל 2
11 גרם (1 כף שטוחה) שמרים יבשים
10 גרם סוכר
20 גרם מלח
500 גרם מים
150 גרם שמן זית
תוספות אופציונליות: 2 כפות טימין יבש/ 1 כף שביבי צ'ילי/
1 כף פפריקה/ 1 כף זעתר.
אופן ההכנה:
להניח את כל הרכיבים בקערת המיקסר.
בעזרת וו לישה ללוש במהירות נמוכה, כשלוש דקות.
להגביר למהירות בינונית וללוש עוד כשש- שבע דקות או עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
לכסות את הקערה ולהניח להתפחה עד להכפלת נפח.
לחמם תנור ל 180 מעלות בתכנית חום עליון תחתון.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. להניח חלק אחד בקערה ולכסות.
לרדד את החלק הנותר למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
בעזרת גלגלת פיצה לחתוך לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים זה מזה.
לחזור על הפעולות עם חציו השני של הבצק.
לאפות בחום 180 מעלות כ 15 דקות.
להוריד את הטמפרטורה ל 140 מעלות ולאפות עוד כ 45 דקות.