אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

סופגניות לחנוכה

אורלי חרמש

רכיבים:

 

בצק:

420 גרם קמח שטיבל 405

180 מ"ל מים

8 גרם שמרים יבשים

20 גרם סוכר

30 גרם חמאה מומסת שהתקררה מעט

1 ביצה

3 גרם מלח דק

 

מילוי:

400 גרם מילוי לבחירה

 

ציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

60 מ"ל שמנת מתוקה

אבקת סוכר

סוכריות צבעוניות

 

טיגון:

1 ליטר שמן צמחי

 

אופן ההכנה:

 

להכניס את המים, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר. 

לערבב היטב עד שהסוכר והשמרים נמסים במים.

 

להוסיף את הביצה, הקמח, החמאה והמלח וללוש באמצעות וו הלישה במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק (ניתן גם ללוש ידנית).

לכסות את הקערה ולהתפיח כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להעביר את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ולרדד לעובי של 1.5-2 ס"מ.

 

בעזרת קורצן עוגיות או כוס, לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ ולהניח על מגבת מטבח נקייה או על נייר אפיה מקומח. את שארית הבצק לכדרר,לרדד שוב ולקרוץ עיגולים נוספים.

לחלופין - לקרוץ מהבצק שתפח כדורי בצק, כל אחד במשקל 30 גרם ולכדרר.

 

לכסות ולהתפיח כשעה, עד אשר הכדורים מכפילים את נפחם.

לחמם את השמן בסיר רחב לחום 160 מעלות.

לטגן את הבצק על אש בינונית נמוכה במשך 2-3 דקות מכל צד.

להוציא ולהניח את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג.

להמתין עד לקירור מוחלט.

 

בעזרת מזרק או מזלף למלא את הסופגניות במילוי ולבזוק אבקת סוכר על הסופגניות.

אפשרות נוספת: להמסי בסיר על אש קטנה את השוקלוד והשמנת.

לצפות את הסופגניות, ולקשט בסוכריות ולהמתין להתייצבות.

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 001
0
0.2436238