אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

סופגניות לחנוכה

אורלי חרמש

רכיבים (כ-20 סופגניות גדולות):

לבצק:

420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר [שטיבל 405]

180 מ"ל/גרם (¾ כוס) מים

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

20 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר לבן

30 גרם חמאה מומסת שהתקררה מעט

1 ביצה

½ כפית מלח דק

 

1 ליטר שמן צמחי לטיגון

 

למילוי:

400 גרם מלית לבחירה

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

60 מ"ל/גרם (¼ כוס) שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק

1. לשים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות הקערה. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. מוציאים את האוויר מהבצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי של 1.5-2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ בעזרת קורצן או כוס ומניחים את העיגולים על מגבת מטבח נקייה או נייר אפיה מקומח. את שארית הבצק מכדררים, מרדדים שוב וקורצים עיגולים נוספים.

לחלופין ניתן לחלק את הבצק התפוח (ולא מרודד) לחתיכות במשקל 30 גרם כל אחת ולכדרר.

3. מכסים את כדורי/ עיגולי הבצק ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ל-160 מעלות.

 

מטגנים:

4. מטגנים את הסופגניות על אש בינונית-נמוכה 2-3 דקות מכל צד.

5. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. ממתינים עד לקירור מוחלט.

 

ממלאים ומצפים:

6. ממיסים את שוקולד ושמנת בסיר על אש קטנה. 

7. ממלאים את הסופגניות במילוי הרצוי בעזרת מזרק או שקית זילוף עם צנטר צר וארוך. 

8. מצפים את הסופגניות בשוקולד ומקשטים בסוכריות.

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 001
0