אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פיצה נאפוליטנית

יובל אלחדף

רכיבים (כ-6 פיצות אישיות):

לבצק:

1 ק"ג קמח פיצה 440 קר

680 גרם מים קרים

27 גרם מלח

2 גרם שמרים יבשים

20 גרם שמן זית

20 גרם נבט חיטה (אופציונלי)

 

לרוטב:

400 גרם שימורי עגבניות פולפה (עם חתיכות עגבניה).

5 גרם מלח (כחצי כפית)

5 גרם סוכר (כחצי כפית)

1 שן שום מגורדת (אופציונלי)

חופן עלי בזיליקום קצוצים

שמן זית לזילוף

 

לתערובת הגבינות:

מוצרלה טרייה

פרמז'ן מגורר דק

 

סמולינה דקה [שטיבל 9] לקימוח

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק

1. לשים את כל רכיבי הבצק למעט שמן הזית במיקסר עם וו לישה במהירות איטית למשך כ-15 דקות, עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק שנפרד מדפנות הקערה ונאסף סביב וו הלישה.

2. מוסיפים את שמן הזית ולשים עד להטמעה.

3. מעבירים את הבצק לקופסה משומנת קלות בנפח כפול ממשקל הבצק, מכסים ומתפיחים בטמפרטרת חדר כשעתיים ולאחר מכן מעבירים למקרר להתפחה של כיומיים-שלושה עד להכפלת הנפח לפחות. 

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, תופחים עליו קלות להוצאת האוויר, מחלקים ל-6 חלקים במשקל 290 כל חלק ומגלגלים לכדורים. 

5. מקמחים מעט מגש אפייה או קופסת התפחה, מסדרים את כדורי הבצק במרחק שווה זה מזה, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת חדר 3-4 שעות, עד להכפלת הנפח. 

 

מכינים את הרוטב

6. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה. 

 

מכינים את הפיצה ואופים

7. לאפייה בתנור - ממקמים משטח אפייה ייעודי בחלקו התחתון של הכדור ומחממים לחום מקסימלי (עליון תחתון).

8. מקמחים היטב את כדורי הבצק בסמולינה דקה. פותחים כל פעם כדור בצק בעזרת האצבעות, ותוך כדי סיבוב הבצק מגדילים לאט לאט את הקוטר לכ-30 ס"מ. יש להשאיר את השוליים עבים. 

9. מניחים את הבצק המרודד על על מירדה או תבנית הפוכה מקומחים בסמולינה דקה. יוצקים 2 כפות רוטב על מרכז הבצק המרודד ועזרת כף מורחים את הרוטב בתנועות מעגליות, תוך השארת שוליים נקיים.

10. מפזרים פרמז'ן, קורעים את כדור המוצרלה לפיסות קטנות, מפזרים על גבי הפיצה ומזלפים מעט שמן זית. 

11. אופים כ-5 דקות או עד ששולי הפיצה מזהיבים והגבינה נמסה. 

סוגי קמח: קמח פיצה - שטיבל 440
מק"ט: YPN0921
0