אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פיצה מרגריטה

בצק בתפיחה ארוכה 72 - 48 שעות

רכיבים: ל- 6 פיצות

 

לבצק:

1,000 גרם קמח פיצה 440 קר (מהמקרר\מקפיא)

680 גרם מים קרים

25 גרם מלח

2 גרם שמרים יבשים

20 גרם שמן זית

20 גרם נבט חיטה (אופציונלי).

 

לרוטב:

400 גרם שימורי עגבניות פולפה (עם חתיכות עגבניה).

5 גרם מלח (כחצי כפית)

5 גרם סוכר (כחצי כפית)

1 שן שום מגורדת (אופציונלי)

שמן זית לזילוף

 

לתערובת הגבינות:

מוצרלה טרייה

פרמז'ן מגורר דק (לפיזור ביציאה מהתנור)

 

אופן ההכנה:

 

להכניס את כל רכיבי הבצק למיקסר למעט שמן הזית. ללוש את הבצק במהירות איטית למשך כ-15 דקות עד אשר מתקבל בצק מפותח בעל מרקם חלק שנפרד מדפנות הקערה ונאסף סביב וו הלישה.

להוסיף את שמן הזית עד להטמעה ולעצור את המיקסר (הבצק אמור להסתיים ב23 - 24 מעלות).

להעביר את הבצק הקריר לקופסה משומנת קלות ולהשאירו בטמפ' חדר למשך שעתיים.

לכסות בניילון\מכסה ולשלוח לתפיחת מקרר למשך כ-43 שעות.

טיפ חשוב: מומלץ להשתמש בקופסת התפחה כפולה בנפחה ממשקל הבצק:

בצק של ½ ק''ג קמח מצריך כלי התפחה של כ-2 ליטר.

בצק של 1 ק״ג קמח צריך כלי התפחה של ½3 - 4 ליטר.

לאחר כ-43 שעות יש להוציא את בצק הפיצה התפוח מהמקרר. הבצק, כאמור, צריך לפחות להכפיל את נפחו.

לחתוך ל6 חלקים שווים של כ-290 גרם כל יחידה ולגלגל לכדורים.

לקמח קלות את מגש התנור, לסדר את 6 כדורי הבצק במרחק שווה זה מזה ולכסות במגש נוסף/בניילון לתפיחת כדורים אחרונה:

במידה ונרצה תפיחת 48 שעות: נשלים את תפיחת הכדורים בטמפרטורת החדר למשך כ-3 שעות נוספות, ולאחר מכן, כאשר הכדורים מכפילים את נפחם, אפשר להתחיל לרדד את הפיצה.

במידה ונרצה להשהות את הבצק ליממה נוספת (ל-72 שעות) נכסה את מגש ההתפחה במגש נוסף\שקית ניילון גדולה ונשלח את המגש לתפיחת כדורים עד ליום המחרת.

לשם עבודה נוחה עם כדורי הבצק יש להוציא את המגש מהמקרר כשעתיים לפני תחילת עבודה ולעבוד עם כדורי הבצק בטמפרטורת החדר.

לקמח היטב מכל עבר את כדור הבצק הראשון עמו נרצה לעבוד.

בעזרת אצבעותינו יש ללחוץ על מרכז הבצק לשם הוצאת האוויר, ולאט-לאט תוך סיבוב הפיצה בין שתי הידיים יש להגדיל את קוטר הפיצה. (כל העת נדאג להשאיר את שולי הבצק ללא כל לחיצה או נגיעה, ושאת על מנת לקבל שוליים אווריריים).

יש להניח את בצק הפיצה המרודד על שולחן עבודה מקומח קלות בלבד.

לערבב היטב את כל רכיבי רוטב הפיצה (אין צורך בבישול מקדים).

לצקת 2 כפות רוטב על מרכז הבצק המרודד, ובעזרת הכף להתחיל ולמרוח את הרוטב על כל הפיצה בתנועות מעגליות ממרכז הבצק כלפי החוץ, עד אשר מגיעים לשוליים.

 

לקרוע את כדור גבינת המוצרלה לפיסות קטנות ומפזרים ספורדית על גבי הפיצה.

לזלף מעט שמן זית על הפיצה.

להכניס לטאבון\לאפייה בתנור ביתי על משטח אפייה\אבן שמוט בחום מקסימלי.

לאפות במשך כ-3-4 דקות.

 

להוציא, לחתוך למשולשים ולאכול.

 

בתאבון!

 

סוגי קמח: קמח פיצה - שטיבל 440
מק"ט: 037
0