שבלולי קינמון

מצרכים

100 גרם חמאה/מרגרינה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
3 + 1/2 כוסות ( 300 גרם) שטיבל 13 – קמח תופח

למילוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם סוכר)
2 כפות קינמון
200 גרם פקאן קצוץ
200 גרם צימוקים

אופן ההכנה

להכנת הבצק:
ממיסים חמאה בסיר קטן.
מערבבים את הסוכר והביצה בקערה, מוסיפים שמנת, חמאה מומסת, וניל, קליפת לימון וקמח ולשים לבצק רך.
מצננים שעה במקרר.

מחלקים הבצק ל-2 . מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן. מורחים כל חלק בתערובת המילוי -סוכר, קינמו ןפקאנים וצימוקים.
מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות בעובי 1 וחצי סמ” ומניחים בתבנית.

מחממים את התנור לחם בינוני 180 מעלות צלזיוס, מרפדים בנייר אפיה תבנית גדולה.
אופים 20-25 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.