רוסקאס: אוזני המן לפורים מהמטבח הספרדי

מצרכים

לבצק:

3 ביצים
1 חלמון
8 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפייה
8 כפות שמן
1 – ½1 כוסות שטיבל
1 – קמח רב תכליתי

למלית:

1 כוס מים
¼ כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
250 גרם אגוזים טחונים
2 כפות פירורי לחם

בנוסף:

אבקת סוכר לזריה
ניתן לבשם במעט מי הדרים

אופן ההכנה

  • לשים בקערה את כל חומרי הבצק ולערבב עד לקבלת בצק חלק. להניח לשעה.
  • להכנת המלית: לבשל בסיר את המים, סוכר, מיץ לימון עד שהסוכר נמס.
    להסיר מהאש, להוסיף את האגוזים ופירורי הלחם ולבחוש עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות, לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים בכוס, להניח במרכז כל עיגול פס מהמלית ולהדק לצורת סירה.
  • להניח בתבנית על גבי נייר אפייה ולאפות כ- 25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  • לזרות אבקת סוכר לאחר צינון.

בתיאבון! 🙂