פיתות בצל

מצרכים

1 ק”ג קמח שטיבל 405
2.5 כפות שמרים יבשים
2 שיני שום כתושות דק מעורבב בשליש כוס שמן זית
1 ביצה
3 כפיות סוכר
3 כפיות מלח מעורבבות ב-1 כוס מים פושרים
2 כוסות מים פושרים נוספים
2 בצלים קצוצים דק מעורבבים ב2 כפות שמן זית ועישבי תיבול יבשים

אופן ההכנה

לערבב את הקמח עם השמרים.
ליצור גומה ,לשפוך את כל שאר החומרים לתוך הגומה,
ללוש 10 דקות ביד או במיקסר.
להתפיח עד שיכפיל את ניפחו.
למרוח ידיים בשמן,לרפד תבנית אפיה עם נייר אפיה, ליטול עיגול מהבצק ולשטח על תבנית, ככה 5 פיתות בתבנית.
על כל פיתה לפזר מהבצל הקצוץ, וקצת להחדיר באצבעות לבצק.
כך למלא תבניות עד שהבצק נגמר,לחזור על הפעולה עם הבצל.
להתפיח כמה דקות בתבניות ולאפות עד להצהבה.

להגיש עם טחינה ביתית אן מטבל אחר או סתם בארוחה במקום לחם.
בתאבון.