עוגת שקדים ופירות מיובשים – לט”ו בשבט

מצרכים

75 גרם (חצי כוס) שטיבל 13 – קמח תופח מנופה
קורט מלח
100 גרם (חצי כוס) סוכר חום
3 ביצים
1 כף יין פורט או ליקר אמרטו
180 גרם (כוס ושליש) שקדים טבעיים
350 גרם (תערובת פירות מיובשים – 2 כפות חצוציות, 2 כפות צימוקים, 7 שזיפיפ שחורים מיובשים מגולענים, תמרים מגולענים, משמש מיובש, דבלים)

אופן ההכנה

לחמם תנור ל160 מעלות צלזיוס.
לשמן תבנית איגליש קייק במעט חמאה/שמן.
בקערה- לערבב קמח, מלח, סוכר, ביצים ופורט.
להוסיף שקדים ופירות מיובשים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית ואופים 45 דק’.
מצננים, מוציאים מהתבנית ופורסים בסכין חדה מאד פרוסות דקיקות.