מצרכים

1 ק”ג קמח חלה שטיבל 18
50 גרם שמרים טריים
550 מ”ל מים פושרים
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
2 ביצים
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כוס שומשום מעורב שחור ולבן

אופן ההכנה

  1. בקערת המערבל יש לשים תחילה את המלח ומעל את הקמח.
  2. להמיס שמרים טריים ב100 מ”ל מים + כף סוכר.
  3. להוסיף אל קערת המערבל את שאר המצרכים.
  4. להוסיף את המים והשמרים המומסים.
  5. לערבל 10 דק’ עד לקבלת בצק רך מאוד.
  6. להתפיח שעה.
  7. לחלק את הבצק לשלוש מנות וכל מנה לשלוש.
  8. לגלול רצועות, לקלוע חלות ולהניח על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  9. לכסות את החלות בניילון נצמד ולהתפיח כחצי שעה.
  10. לחמם תנור ל200 מעלות.
  11. להבריש את החלות בביצה טרופה ולצפות בשומשום.
  12. לאפות עד להשחמה.
  13. להוציא לצינון על גבי רשת מתכת.