לחם כפרי

מצרכים

1 ק”ג קמח 80% שטיבל
20 גרם מלח
רבע כוס טחינה
700 מ”ל מים
2 כפות שמרים יבשים

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים (פרט לשמרים ) במיקסר במשך 20 דק’ – לישה איטית.

מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד מספר דק’.

עושים מהבצק 2 כדורים מכסים במגבת ומחכים 20 דק’.

לרדד ולגלגל את שני הכדורים, מכסים במגבת למשך שעה בהתפחה השניה.

מחממים את התנור ל220 מעלות.

בתחתית התנור מכניסים תבנית, שופכים לתוכה רבע כוס מים רותחים ואז את התבנית עם הבצק.

לאחר 10 דק’ משנים את המעלות בתנור ל200 ומחכים 45 דק’.