אמפנאדס תירס וגבינה בולגרית

מצרכים

לבצק:

1 ק”ג קמח רב תכליתי של שטיבל
50 גרם שמרים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

למלית:

50 גרם חמאה
3 כפות שמן
300 גרם תירס משומר מסונן
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מלח, פלפל שחור גרוס

2 בצלים

אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר את כל המרכיבים לבצק פרט למים. מפעילים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים 10 דקות לבצק אחיד ולא דביק.

מעבירים את הבצק לקערה מכסים בניילון ניצמד ומתפיחים שעה וחצי. לשים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.

להכנת המלית: ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את התירס המסונן ומטגנים 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים מוסיפים את הגבינה ומתבלים במלח ובפלפל.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 – 12 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג.

מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים עד להזהבה מגישים חם.