לחם כוסמין פשוט

מצרכים

1 ק”ג קמח כוסמין מלא (שטיבל 14).

700 גרם מים.

20 גרם מלח.

11 גרם שמרים יבשים (שקית אחת של שמרי שטיבל).

אופציה – עד 300 גרם “גרעיני” חמניות / פשתן / אגוזי מלך וכדומה.

אופן ההכנה

להכניס לקערת המלוש את המים הקמח וה”גרעינים” (אם מחליטים להוסיף) .

ללוש לישה קצרה עד ליצירת מסה אחידה (כל הקמח מעורבב עם המים)

להמתין אחרי הלישה 20-30 דקות לספיגת המים ע”י הבצק.

לבדוק את הבצק האם אפשר להוסיף מים ולהוסיף אם צריך.

להוסיף לבצק את המלח ולאחר לישה קצרה גם את השמרים ולהמשיך בלישה עד לקבלת בצק מפותח.

להוציא את הבצק מכלי הלישה  ולהכין ממנו שני כדורים.

להניח את הכדורים לתפיחה ראשונית של כ 30 דקות.

לעצב את הכדורים לצורה של כיכר לחם ע”י רידוד הכדור וגלילתו לגליל. אפשר לצפות בגרעינים למיניהם.

להכניס את הבצק המעוצב לתבנית אפייה מלבנית ממתכת משומנת או עם נייר אפיה (תבנית לחם).

לחמם תנור אפייה לטמפרטורה של 220 מעלות עם תבנית ריקה בתחתיתו.

להתפיח כשעה, כאשר הבצק מכוסה במגבת.

להכניס את 2 תבניות הבצק התפוח לתנור, ולצקת רבע כוס מים רותחים לתבנית שחוממה בתחתית התנור.

לאפות 7-10 דקות בטמפרטורה של 220, להוריד טמפרטורה ל 200 מעלות.

זמן אפייה כולל כ 40 דקות (הזמן יכול להשתנות בין תנורים שונים). זמן האפייה המתאים יהיה זה שיביא לידי כך שכשנקיש על תחתית הלחם ישמע צליל חלול. אם לא נשמע – להכניס את הלחמים ללא התבנית לזמן נוסף.

לקרר את הלחם על גבי רשת מתכת.