לחם מקמח חיטה מלא 100%

מצרכים

1 ק”ג קמח (שטיבל 100%).

800-850 מ”ל מים.

2 כפות שמרים יבשים.

2 כפות שטוחות מלח (15-20 גרם).

2 כפות שמן זית.

אופן ההכנה

למזוג את המים לקערת המיקסר ואחר כך את הקמח.

ללוש במשך 3 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.

להשאיר את בצק במיקסר למנוחה של כחצי שעה עד שעה, מכוסה במגבת.

להוסיף לבצק את המלח ואת השמרים (בנפרד לא אחד על השני).

וללוש במהירות בינונית במשך 5 דקות.

ליצור מהבצק 2 כדורים, להניח על גבי משטח מקומח, לכסות במגבת, ולהתפיח במשך כ חצי שעה עד הכפלת הנפח.

לרדד את כדורי בצק, ולגולל אותם להכנת כיכר לחם מוארכת.

להניח בתבנית מרובעת ומשומנת, לתפיחה במשך שעה עד שעה וחצי (מומלץ לכסות במגבת).

לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 210 מעלות למשך 10 דק, ולאחר מכן עוד כ 30 דקות ב 190 מעלות.

להוציא את הלחם החם מהתבנית לקירור על גבי רשת ברזל.