לחם כוסמין

מצרכים

3.5 כוסות קמח (קמח שטיבל 14 כוסמין מלא)

1 כוס מים

2 כפות דבש

1 כפית שמרים יבשים

2 כפיות מלח

לגיוון: ניתן להוסיף זרעי פשתן, חמניות, דלעת או שומשום.

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים בקערה גדולה עד ליצירת בצק.

ללוש את הבצק במשך 5 דקות.

להניח את הבצק לתפיחה בקערה מכוסה במגבת למשך שעתיים.

להוציא אויר מהבצק, לכסות במגבת ולהניח לתפיחה למשך שעה.

לחמם תנור ל 230 מעולות צלזויס (רצוי להשתמש באבן אפיה)

לעצב כיכר לחם או לחמניות, להניח על גבי נייר אפייה מקומח ולהניח לתפיחה של 45 דקות נוספות.

לחרוץ באמצעות סכין חדה מספר חריצים לרוחב בחלקה העליון של כיכר הלחם. להכניס את כיכר הלחם עם נייר אפייה לחלקו התחתון של התנור.

לאפות כ 35 דק’.

להוציא את הכיכר ולצנן על גבי רשת.