לחם שיפון פשוט

מצרכים

500 גרם קמח שיפון מלא (שטיבל 7).

500 גרם קמח לחם (שטיבל 2).

1 כפית שמרים יבשים.

1 כף מלח (20 גרם).

650 מ”ל מים.

אופן ההכנה

מערבבים את המים ואת סוגי הקמח במיקסר במהירות איטית עד להאחדות הבצק.

נותנים לבצק לנוח במיקסר כחצי שעה כשהוא מכוסה במגבת.

בודקים אם יש להוסיף מים, מוסיפים שמרים יבשים ומלח ולשים עוד כ 5 דק במהירות בינונית.

מעבירים למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל2 ומעצבים 2 כדורים.

מניחים את הבצק לתפיחה מכוסה במגבת למשך חצי שעה.

מרדדים כל כדור ומגלגלים לקבלת צורת כיכר לחם ומכניסים לתבניות לחם משומנות.

מתפיחים כשלוש שעות (או עד שהבצק הגדיל את נפחו ב75%).

מחממים תנור ל 230 מעלות צלזיוס (רצוי להשתמש באבן אפיה).

מכניסים לתנור החם (עדיף עם מעט מים שיהפכו לאדים).

מנמיכים את הטמפרטורה ל 210 מעלות ואופים כ 20 דקות.

מנמיכים את הטמפרטורה ל 190 מעלות ואופים עוד 30 דקות.

מוציאים מהתנור ומהתבנית, בודקים אם הלחם אפוי מספיק, אם נדרשת עוד אפיה להכניס את הלחם ללא התבנית לעוד 10 דקות על גבי רשת.

לא לפרוס לחם חם, יש להמתין להתקררות מלאה של הכיכר.